Nieuwe Live Below the Line recepten

Deze recepten heb ik nog niet geprobeerd, maar wil ik graag paraat houden voor een toekomstige challenge. En wie weet heeft iemand anders er ook nog profijt van :)

In mijn volgende challenge ga ik zeker havermout als een van mijn 'voedselbronnen' gebruiken.
Havermout is zeer gezond, vol met vezels en bijzonder goedkoop!

Dit recept ga ik zeker eens uitproberen:

Super Budget rozijnen-havermout koeken.

¼ kopje rozijnen een nacht in water laten wellen
De volgende dag de gewelde rozijnen in een blender pureren om een siroop te maken.
Meng de siroop met 1 kop havermout, ¼  kop rozijnen en 1/8 kopje zonnebloempitten.
Goed mixen en in een (met bakpapier bekleedde) kleine ovenschaal doen.
Goed aandrukken en een uur op  110-115 graden bakken.
Je kunt hier ca 6 koeken uit snijden. Ze schijnen zeer goed te vullen en lekker te smaken.


Ei-rijst met wortel en broccoli (voor 3 porties)

ca 200 gram broccoli roosjes
ca 200 wortels
1 ui
2 eieren
150 gram rijst
maggi of andere saus naar keuze

snij wortels in blokjes, broccoli in roosjes, ui in snippers.
kook rijst met wortels. 5 minuten voor de rijst gaar is, de broccoli toevoegen en beetgaar koken.
Ondertussen in aparte pan de ui glazig braden.
Als rijst/wortel mengsel gaar is, deze afgieten en de gebraden ui toevoegen.
In de pan waar de ui in is gebakken, twee eieren roerbakken tot ze gaar zijn.
Eieren toevoegen aan het rijst/ui/wortel/broccoli mengsel en met maggi of andere saus op smaak brengen.
Heerlijk, vullend en gezond!!


Gnocchi (soort aardappelpasta) voor 4 personen

500 gram (kruimige) aardappelen, geschild en in blokjes.
100 gram bloem +  extra voor bestuiven van het werkblad
1 heel ei en 1 eigeel
zout
eventueel (als er budget is) 100 gram Parmezaanse kaas
beetje boter & extra kaas ter garnering

aardappelblokjes koken in ca 25 minuten. afgieten en 10 minuten laten uitdampen.
Aardappelen stampen en iets laten afkoelen.
1 ei + 1 eigeel, 1 theelopel zout en (indien budget ervoor is) 100 gram Parmezaanse kaas toevoegen.
Alles goed roeren.

Je handen en het werkblad ruim bestuiven met meel en de aardappelpuree in ongeveer 2 minuten tot een soepel deeg kneden.

Het deeg in 4 stukken verdelen en elk deel uitrollen tot een rol van  ca 1½ cm dikte.
De rol vervolgens in stukjes van ca 2 cm snijden.
De stukjes met een vork van een ribbelpatroon voorzien (hierdoor blijft een eventuele saus beter hechten).

In een pan met ruim (gezouten) water de gnocchi in porties koken tot ze boven komen drijven.
Dit duurt ca 2 minuten.
Schep de gnocchi uit de pan en leg ze op een warm diep bord met een beetje aluminium folie erover, zodat ze warm blijven.

Serveer met boter en extra kaas voor de basic variant.
Of met spekjes en een roomsaus en groenten naar keuze
Of met een simpele tomatensaus met Italiaanse kruiden en eventueel een beetje gehakt.
Je kunt er eindeloos mee combineren.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten